custom log homes, cedar log homes, log home manufacturers, white cedar log homes, log homes, cabins, hybrid log homes,

Phone: +359 52 361183

Cell: +359 889 271698

Често задавани въпроси за къщите Уорд от кедрово дърво

Често задавани въпроси

Енергийно ефективни ли са Къщите Уорд от кедрово дърво?

Много! Къщите Уорд от кедрово дърво предлагат изключителна енергийна ефективност. На практика, дървените къщи превъзхождат рамковите конструкции в това отношение. Ние използваме най-съвременната технология за проектиране и изграждане на къщи, които отговарят на изискванията на най-консервативните стандарти за целогодишно пребиваване, дори на места с внезапни климатични промени.

Националното Бюро по стандартите проведе независими изпитания на шест сгради с идентични размери построени по различни методи. Макар че индивидуалният опит може да варира, тестовете показаха че дървената къща е по-ефективна от рамковата/скелетна конструкция. През зимните месеци дървената къща се държи толкова добре колкото и скелетното изпълнение. През пролетта и есента дървената къща изисква по-малко енергия от своя опонент, а през лятото е много по-икономична от гледна точка на охлаждането.

Добре изолирани ли са къщите Уорд от кедрово дърво?

Северният бял кедър има най-високата изолационна стойност на инч измежду всички дървесни видове използвани в строителството. Това е в резултат на уникалната му клетъчна структура, в която големите и по-малко плътни клетки снабдяват с въздушни джобове и създават естествена изолация.

Мога ли да проектирам индивидуално своята дървена къща?

Абсолютно! Едно от нещата които Уорд е научила през годините, е че купувачите на дървени къщи имат много различни идеи за това какво искат в своя дом! Повечето от къщите които Уорд продава са проектирани според изискванията на клиента. Пакетите от материали на Уорд могат също да бъдат индивидуализирани, за да отговорят на вашите потребности.

Проектите по поръчка са очаквани от Уорд и за тях не се заплаща допълнително! Идеите за вашия дървен дом могат да дойдат от всякакъв източник. Можете да пожелаете да промените стандартен модел на Уорд, или да проектирате своята къща от нула. Това няма значение, не се начисляват допълнителни разходи за това от страна на Уорд Сидър Лог Хоумс.

Мога ли да получа помощ при търсенето на изпълнител за изграждане на своя дом?

Вашият представител е обучен в завода производител да ръководи вас и вашия екип в процеса на разтоварване и изграждане. Той или тя може да бъде професионален строител или да е способен да ви препоръча компетентни и квалифицирани изпълнители във вашия регион.

Мога ли да получа помощ при проектирането на моя дървен дом?

Представителите могат да ви помогнат при проектирането на къщата, която отговаря на вашите специфични изисквани. С помощта на нашия проектантски екип в Мейн, те ще работят в тясно сътрудничество с вас до финализирането на пълния комплект работни чертежи, включващи архитектурни планове с етажното разположение, размери на фундамента, планове на пода, тавана и покривната конструкция; нива и свързани детайли.

Мога ли да получа референции от клиенти на Уорд?

Вашият търговски представител на Уорд ще бъде щастлив да ви предостави списък на доволни собственици на къщи Уорд, с които можете да се свържете и да поговорите с тези които са работили с фирмата.

Препоръчваме също така да направите проверка във вашето Бюро за по-добър бизнес (Better Business Bureau) за информация относно производителя на дървената къща и местния търговски представител и/или строител от фирма от която се интересувате. След повече от 90 години в тази сфера, Уорд няма регистрирани оплаквания в някое Бюро за по-добър бизнес.

Мога ли да имам втори жилищен етаж?

Не оставяйте наклоненият покрив да ви попречи да имате стаята от която се нуждаете. Добавете вертикални капандури за да увеличите височината на външната стена и създадете по-голямо пространство на втория жилищен етаж. Изберете капандури с навес или фронтон, за да получите вида на екстериора, който предпочитате.

Трябва ли моят дом от дърво да изглежда като такъв?

Когато стане въпрос за външния вид на къща Уорд от кедрово дърво, съществува цял свят от възможности които гарантират улавящ окото изглед отвън. Нашата уникална строителна система ви дава възможност да изберете дъски, камък, тухли и други екстериорни опции, ако желаете нещо по-различно от традиционния външен вид на къщата от дърво. Ако изберете традиционното, оставате гредите естествени и ще получат сребриста патина, или положете покритие за да получите специфичен цветови тон. Уорд предлага също така избор от стилове за ъглите. Стандартният пакет идва с изцяло дървени ъгли. Ако желаете, можете да поискате ъглови дъски за взаимодействие с дъските или страничните греди.

Уорд член ли е на професионална организация?

Като член на Националната асоциация на строителите на жилища и на Съвета за дървени къщи (представители на персонала на Уорд са бивши служители на тази важна професионална организация ориентирана към клиентите), Уорд е сериозно ангажирана и уважавана фирма в тази област.

Уорд Сидър Лог Хоумсизнася ли своите продукти в други страни?

Абсолютно. Уорд Сидър Лог Хоумс е много активна на външните пазари. Продуктите на Уорд Сидър Лог Хоумс са доставяни в Япония, Южна Корея, Тайланд, Филипините, Германия, Холандия и Доминиканската република.

Как се обработват трупите от северен бял кедър?

Първоначалната стъпка е фрезоването, при което всеки труп се нарязва на „кант“ – грубо изрязан квадратен профил състоящ се само от скъпоценния камък на кедровото дърво - неговата сърцевина. Сушенето с въздух осигурява по-устойчив материал, неподдаващ се на деформации, усукване, пукнатини или сцепвания (малки пукнатини до 1/8 инча), и след това веднъж след като е подходящо изсушен, рендосването придава на всяка от страните уникален профил. Когато чертежите за вашия дом са готови, всяка греда е подложена на окончателна обработка и проверка на качеството. Тъй като кедърът е естествено устойчив на насекоми и влага, третирането н опасни химикали или консерванти не са необходими. По време на процеса трупите/гредите се инспектират общо три пъти от нашите независимо сертифицирани оценители на дървения материал. Накрая Уорд определя дата за доставка съобразно вашия график и краен срок за изпълнение, обикновено между 30 и 90 дни от поръчката, като компонентите се обозначават ясно за лесното им идентифициране при доставката.

Как да определя общата/крайната стойност?

Множество фактори влияят върху стойността на къщата Уорд от кедрово дърво, включително географската зона, специалните характеристики и дали изграждането се извършва от изпълнител или от собственика. Тъй като окончателната цена може да варира, можете да изчислите пълната стойност, без земята и да се уверите, че ще бъде почти същата като тази на готова къща със същото качество и спецификации. Всички представители на Уорд са обучени да ви помогнат при определяне на пълната крайна цена на вашия дом. Много от представителите на Уорд са настоящи строители и ще бъдат щастливи да ви осигурят пълни ценови оценки на вашия дом. Ако вашия представител не е строител, той или тя ще се погрижат да ви осигурят компетентни строители във вашия район за да работите с тях. Наша работа е да направим закупуването на вашия дом толкова лесен за вас колкото е възможно!

Как да определя разходите за изграждане на своя дом от дърво?

Вашият представител на Уорд ще ви помогне да определите разходите за вашия дом, дори ще ви предложи решения за това как да спестите средства с пакета и дизайна. Той или тя ще организира също така материалите, труда и услугите за по-лесно сравнение и ще ви помогне да получите оферти от строители и подизпълнители във вашия регион за всички части от проекта.

Как да се оправя в пъзела от строителни правила и стандарти?

Способността на производителя да отговори на изискванията на вашите местни строителни правила и стандарти е важен въпрос. Уорд Сидър Лог Хоумс е член на Съвета за международни стандарти (ICC). Къщите Уорд са проектирани така, че да отговарят на критериите базирани на Международния кодекс за жилищни сгради (International Residential Code (IRC)). Купувачът е задължително отговорен за получаването на одобрение на строителните книжа под формата на разрешително за строеж. Като купувач, можете да прехвърлите това свое задължение на строителя, ако последният се съгласи. Уорд и вашият търговски представител ще работят с вас за да е сигурно, че всички правила за строителство и в енергийно отношение са спазени и разрешителните са издадени.

Как осигурявате качеството?

Ние желаем вие да сте напълно удовлетворени, затова можете да разчитате на вашия представител по отношение на контрола върху проекта за вашия дом. Ще бъдат изготвени до шест различни отчета, изпратени до нашето управление по време на строителството. Вашият представител дори ще извършва проверки в продължение на една пълна година след завършването – ценна характеристика от контрола върху качеството, дори след издаването/доставката.

Как разбирате че работите с “добри хора“?

Репутацията на Уорд в областта на висококачествените материали за дървени къщи е ненадмината! Уорд е разбрала преди много години, че удовлетвореният клиент струва много повече от всяка реклама. Уорд работи в тясно сътрудничество със своите клиенти във всяка фаза  на процеса, за да осигури отсъствието на изненади и проблеми. Вие ще станете добри приятели с вашия търговски представител!

В какъв срок след като направя окончателната си поръчка ще пристигнат строителните материали?

Обикновено доставката отнема между 30 и 60 дни след поръчката. Къщите проектирани по поръчка отнемат малко повече време в зависимост от годишния сезон. Ще работим заедно по график, който е приемлив едновременно за вас и Уорд.

Колко дълго време е Уорд в този бизнес?

Уорд е първият американски производител на дървени къщи. Уорд основа технологията на предварителното нарязване и предварителното опаковане през 1923 година. Опитът ни от над 90 години ще ви помогне да превърнете своя дом в място на спокойствие, удоволствие и щастие.

Кога ще бъдат доставени материалите за дървената къща?

Уорд се гордее с факта че никога не пропускал срок на доставка в своята повече от 90-годишна история. Частният превозвач, който използваме, предлага много конкурентноспособни цени, обикновено доста под тези на други специализирани фирми, както и на обикновените превозвачи. Материалите се опаковат внимателно и транспортират с камиони за предотвратяване увреждането им при транспортиране, а компонентите се обозначават ясно за лесното им идентифициране при доставката. Молим да си отбележите, че на водача не е позволено да помага при разтоварването на материалите. 

Вашият търговски представител на Уорд ще ви помогне да определите дали съществуват специални или възможни проблеми за големите влекачи във вашия регион. Пакетите на Уорд са пренасяни по въздуха, с баржи, салове, влак и дори през замръзнали езера.

Пакетът от материали за дървената къща пристига на място, като всяка греда е прецизно изрязана и номерирана с оглед перфектната й сглобка. Ние изрязваме предварително и своята външна и вътрешна облицовка от северен бял кедър за всички врати и прозорци, дървени фронтони и дори всички парапети за веранди, площадки, тавани и стълби. Ние изрязваме също така и обелваме ръчно нашите обли надлъжни греди за покрива. Тъй като изрязваме, опаковаме и полагаме грижи за толкова много материали, ние носим пълната отговорност за всеки детайл. Вашият търговски представител на Уорд ще обясни внимателно процеса на разтоварване и инвентаризация, така че материалите да могат да бъдат лесно намирани по време на изграждането. Целият пакет от материали на Уорд може да се разтовари с помощта на електрокар.

Желая климатик и имам много електронни системи — лесно ли е да монтира битовата механика?

Уорд Сидър Лог Хоумс използва конвенционална подова система и разделителни прегради/стени закрепени със шпилки, което прави монтажа на електроинсталацията и тръбопроводите толкова лесно както е в рамкова конструкция. В допълнение, всякакъв тип система за отопление, вентилация или въздушно кондициониране може да се използва. Ключовете, контактите и изводите по вътрешните стени също се монтират по конвенционалния начин. Що се отнася до външните стени, кабелите могат да се прокарат през отвори пробити в гредите и канали скрити от обшивката на вратите. Изводите и ключовете са в канали във външните стени.

Лесен ли е за поддържане кедърът?

Уплътнителният материал използван за вътрешните стени е единственото нещо от което се нуждаете за да поддържате своята къща Уорд от кедрово дърво да изглежда като нова и красива, както в деня в който сте прекрачили прага и за първи път. Оттенъкът за качество на екстериора ще ви помогне да поддържате красотата на външните стени на вашия дом.

Сложен и объркващ ли е договорът за покупко-продажба?

Договорът за покупко-продажба на Уорд покрива всички аспекти на процедурата съвсем ясно и на прост език. Прекарали сме повече от 90 години в перфекционирането на нашия договор за покупко-продажба, за да е сигурно, че отразява нуждите на клиента и на компанията. Вашият търговски представител на Уорд ще има удоволствието да ви предостави примерен договор за преглед. Нашият договор за покупко-продажба е възможно най-ясният и детайлизиран в областта. Същият посочва ясно всеки материал и услуга, които получавате.

Какви са опциите за изпълнение на покривната конструкция?

Покривът е перлата в короната на всеки дом който изграждаме, добавящ елегантност, якост и пълна защита срещу външните фактори. Ние предлагаме три покривни системи за избор: разработеният от нас покрив с открити обли надлъжни греди, традиционната конструкция с мертеци (наклонени греди), или с подпорна конструкция.

Уорд бе първата фирма която използва покривната система с предварително изрязани обли надлъжни греди, даваща на конструкцията изключителна якост и създаваща извисяващи се катедрални тавани, огромно пространство за тавански помещения и открити плаващи етажни решения — запазената марка на Уорд Сидър Лог Хоум. Предварително обработените краища на фронтоните са предварително монтирани в нашето предприятие и след това разглобени, за да осигурят идеалния ъгъл на изрязване на всяка греда. Надлъжните греди могат да бъдат обли или квадратни, в зависимост от вашите предпочитания.

Системата с мертеци (наклонени покривни греди) е повече конвенционална и проектирана със стандартни оразмерени материали. Ако желаете по-силен архитектурен облик, посочете нашата опция с мертеци (наклонени покривни гради), за да се създадат сводести тавани, където гредите ще бъдат открити.

Уорд предлага готова система с подпорни конструкции, която позволява комбинирането на плоски и сводести тавани. Предлагаме и мансардна система, ако се нуждаете от жилищна площ на втория етаж при икономически изгодна цена.

Как би изглеждал моят дом отвътре?

Интериорните стени могат да бъдат завършени както всички други — панелите със сглобка зъб и жлеб от иглолистна дървесина или кедър, са стандартни за облика на солидната стена от дърво. Друг популярен избор е сухата стена, която ви позволява гъвкавостта да боядисате или поставите тапети по ваш избор. Някои от най-красивите къщи Уорд от кедрово дърво са с разнообразие от окончателно завършване на интериора за постигане на атрактивност и балансирана комбинация от цвят и текстура.

Как би изглеждал моят дом отвън?

Уорд Бе първата фирма предложила класическите "D"-образни греди, предоставящи на клиента идеалната смес от традиционния външен вид на дървената къща и по-съвременния интериор. Гредите се предлагат като 6 и 8 инчови профили. Или можете да изберете интериор с рендосани дъски, ако предпочитате по-конвенционалния външен вид. Нашите традиционни ъгли със заключване придават вид напомнящ за миналото. Можете също така да изберете ъгли под прав ъгъл и да ги облицовате с кедър за по-съвременен вид.

Как изглежда кедърът?

Всяка греда от северен бял кедър е шедьовър сама за себе си, със своя естествен светъл меден цвят, фина структура, красив блясък и уникалното разположение на малките кафяви чепчета.

Какво да направя, ако се нуждая от финансиране?

Уорд произвежда, а не финансира къщи. Финансирането на дървени къщи обаче е лесно в наши дни. Уорд ще окаже директно или чрез своя търговски представител съдействие при получаването на местно финансиране. Вашият представител ще се запознае с кредитните институции във вашия регион, или в национален мащаб, които биха могли да помогнат при необходимост от финансиране, като ви спести време. Вашият търговски представител на Уорд познава изискванията на заемодателите за одобряване на заемите за строителство и ипотеките и може да ви окаже съдействие за одобрение. Някои от нашите представители са също така строители, които също могат да финансират изграждането на вашия дом, опростявайки по този начин процеса още повече.

Какво да направя, ако поискам веранда, площадка или гараж?

Когато дните са дълги и времето е топло, вие ще искате да прекарвате повече време навън, да посрещате приятели, да отпочивате със семейството си, или просто да се наслаждавате  на тихия съботен следобед. С Уорд можете лесно да увеличите своето жилищно пространство навън чрез добавяне на чардак/веранда, площадка с ограда или великолепна веранда. Или да прибавите пристроен или самостоятелен гараж — дори обор — в унисон с екстериора на вашия дом.

Какво да направя, ако моят изпълнител или аз се нуждаем от допълнителна информация за изграждането на моя дом?

Представителите на Уорд ще проведат лични семинари според необходимостта и разбира се, неограничено техническо съдействие при възникване на специален проблем. Уорд разполага също така с безплатен телефонен номер (1-800-341-1566), така че вие или вашият изпълнител можете да говорите директно с нашите експерти по обслужване на клиенти.

Какво да правя, ако в моя регион няма представител на Уорд?

Ако във вашият регион няма търговски представител на Уорд, корпоративният търговски представител на Уорд, Рон Силибой е на ваше разположение за консултации. От проекта до строителството, можете да очаквате да получите високо ниво на персонализирано съдействие. На практика, изключителното обслужване на Уорд се счита за стандарт в областта на дървените къщи.

Какво представлява системата на Уорд "Comfort System 5™"?

Нашата пет-точкова система Comfort System-5™ е това което прави къщите Уорд херметизирани, водоплътни и енергоефективни. Еволюираща повече от 90 години,  Comfort System-5™ е доведена до съвършенство като технически недостижима система, като предотвратява проникването на въздух и вода в конструкцията. Системата включва рендосани греди за сглобка тип зъб и жлеб, заключващи съединения с припокриване и изключителна уплътнителна система. Нашата 5-точкова Comfort System-5™ ни дава предимството на енергийно-ефективните стени от кедрово дърво, осигурявайки плътна и трайна сглобка.

Какво представлява 20-годишната гаранция на Уорд?

Нашата 20-yгодищшна гаранция покрива всички дървени компоненти срещу конструктивни дефекти за период от 20 години и гарантира, че всички позиции произведени от Уорд са без дефекти по отношение на изпълнението и проектирането. Нашите доставчици на части и компоненти също разширяват гаранциите за своите отделни продукти за вас като клиент на Уорд. Уорд е установила дълготрайни взаимоотношения с всички свои доставчици ориентирани към качеството (Andersen, Schlage, Owens-Corning, Perma-Chink Sealants, Jeld-wen, Sikkens и Continental Finishes) и настоява всеки от тях да реагира на всеки гаранционен иск своевременно и справедливо. Уорд ще ви съдейства при всяка рекламация срещу тези компании.

Какво представлява хибридният дом на Уорд?

За екстремни климатични условия, или когато сградата се намира в регион с препоръчителни енергийни правила и стандарти Уорд Сидър Лог Хоумс предлага хибриден дом. Усилените и изолирани стени 2x6 изглеждат точно като традиционните от дърво. Когато строите в региони в които енергийните правила диктуват, хибридният дом на  Уорд е идеалният избор, осигуряващ стойност на R над 30.

Хибридната къща на Уорд от дърво предлага по-голяма гъвкавост, за да могат вашите съзидателни идеи да се избистрят и реализират. Вие имате възможността да комбинирате много различни характеристики, като например; греди, обшивки, покривни плочки от кедър, камък, дъски със зъб и жлеб, обли или правоъгълни греди, замазки и други странични акценти. Възможностите са безкрайни.  Хибридният дом ви позволява да проектирате интериора и екстериора според вашите идеи, желания и потребности.

Хибридната дървена къща предлага изолирани дървени стени имитиращи пръчковидна конструкция като традиционната солидна дървена стена, придаваща вида на дом с изцяло дървени стени. В допълнение към всичките предимства на северния бял кедър, системата осигурява изключителна енергийна ефективност, гъвкавост на външния вид (избор между дъски, камък, тухли и други екстериорни опции, ако желаете нещо по-различно от традиционния вид на дървената къща), избор на интериора, разнообразие от стилове за ъглите и лесна за усвояване и разбиране конструкция.

Хибридната дървена къща на Уорд предоставя външния вид на дом с изцяло дървени стени и отличен начин за редуциране на разходите. (И тъй като само стените са конструирани различно от останалите дървени къщи на Уорд, останалата част от пакета остава същата.) Хибридната дървена къща Уорд предлага:

Лесен монтаж на механиката за директен монтаж на инсталацията, тръбопроводите и системите за отопление, вентилация и въздушно кондициониране. Къщите Уорд включват конвенционално подово покритие и прегради с разпорки, които правят монтажа на инсталациите и тръбите лесни колкото при традиционните рамкови конструкции. В допълнение може да се използва всякакъв тип система за отопление, вентилация или въздушно кондициониране. Контактите, ключовете и изводите по вътрешните стени са също монтирани по конвенционален начин. Що се отнася до външните стени, каналите могат да се прокарат през отвори пробити в гредите и в канали, скрити от обшивката на вратите. Изводите и ключовете са в канали във външните стени.

Странични стени от северен бял кедър — изсушен с въздух за осигуряване на най-добро качество и устойчивост, кедърът решава по естествен път проблемите асоциирани с влагата и насекомите и защитава вашите инвестиции занапред.

Отлична енергийна ефективност — когато строите в регион където диктуват енергийните правила и стандарти, хибридната система на Уорд Comfort осигурява стойност за R над 30.

Избор на външния вид на екстериора – изберете между изолирани дървени стени, които изглеждат точно като традиционните от солидно дърво, или с дъски.

Избор на интериора — вътрешните стени в дървената къща могат да се обработят като всяка друга интериорна стена — хоризонтални панели със сглобка тип зъб и жлеб, странични части от полукръгли греди от кедър за придаване на цялостен дървен облик, или боядисване или поставяне на тапети по ваш избор.

Изберете от гамата стилове за ъглите — стандартният пакет идва с ъгли от цели греди, но можете да изберете и дъски за по-официален външен вид.

Доказана уплътнителна и свързваща система за екстериора — специалистите в Уорд работиха с водещите технологии за пено-уплътнения и свързване, за да създадат система с внедрени внимателно изпитани материали и методи.

Лесна за усвояване и разбиране конструкция — строителите и изпълнителите навсякъде, дори там където дървените къщи са непознати, ще разберат бързо как се строи хибридната къща.

Какви части от северен бял кедър се използват?

Никаква част от северния бял кедър не се изхвърля. След нарязването, трупите първо преминават през нашата дъскорезница, проектирана специално за обработка на северен бял кедър. Всеки труп се обработва до  "кант" грубо обработен квадратен профил състоящ се само от сърцевината на белия кедър. Останалият материал се рециклира и използва за каси за екстериорни и интериорни врати и прозорци; веранди, площадки, мансарди, перила на стълби; панели  с присъединяване тип зъб и жлеб и обшиване. Всяко дърво което не отговаря на нашите стандарти се нарязва и продава като суровина. Нищо не се изхвърля.

Какви маркови продукти са включени в стандартния пакет на Уорд?

Качествените материали са начин на живот за Уорд Сидър Лог Хоумс. Като първи американски производител, урокът по качество бе научен в ранните години. Днес можете да видите 90-годишнви къщи на Уорд със същото качество на конструкцията и материалите. Висококачествените компоненти добавят специална стойност към вашия дом Уорд от кедрово дърво. По отношение на всеки детайл са отчетени качеството на продукта, изискванията за поддържане и фирменото обслужване. Ние желаем вашият дом Уорд от кедрово дърво да ви служи безпроблемно в продължение на дълги години и да можете да разчитате на него!

Прозорци с накланяне за измиване от серията Andersenᆴ 400 и врати

Избирайте от широката гама размери, профили, стилове и цветове, за да постигнете външния вид който желаете. Прозорците с накланяне за измиване Andersen High-Performance, Low-E остъкляване от серията 400 изолират до 41 % по-добре от обикновените двойни стъклени прозорци. В допълнение, изключителната външна винилова армировка Perma-Shieldᆴ позволява на прозорците да издържат на най-тежките външни фактори. Вашият пакет може да включва също така шарнирни и плъзгащи врати Andersen серия 400, с решетки, обков и брави.

Вътрешни и външни предварително окачени врати

Вътрешните и външни предварително окачени врати предлагат качеството и трайността на 6-панелните врати от иглолистна дървесина, с бързия, безпроблемен монтаж на предварително окачените врати. Готови за монтаж, тези врати идват с канали и предварително монтирани/сглобени. Външната енерго-спестяваща врата Thurma-Tru Energy Saver е стабилизирана срещу свиване и подуване. Същата включва остъкляване с ниско Е за осигуряване на добро уплътнение и отлична енергийна ефективност.

Брави Schlageᆴ

Качеството, прецизността и дизайнът на бравите Schlageᆴ  са стандартни за всяка къща Уорд от кедрово дърво. Изработени по най-високите стандарти за точност, всички материали на Schlageᆴ  са предназначени да осигурят лесно дългогодишно действие. Дръжката и топката се предлагат от месинг за по-дълъг експлоатационен живот.

Покривни плочи Owens Corningᆴ

Покривните плочи Owens Corning комбинират високо качество и дълготрайна красота с максимална защита. Всички стилове предлагат тези ключови характеристики: мат от фибростъкло за климатична защита, по-висока пожароустойчивост и по-дълъг експлоатационен живот; устойчив асфалт предпазващ покрива от вода; цветни минерални гранули за отразяване на слънчевите лъчи и топлочувствителна слепваща лента свързваща плочите в едно водонепропускливо  тяло. Много стилове са класифицирани като устойчиви на вятър със скорост до 110 мили в час и клас A за пожароустойчивост, най-високият за жилищни сгради. Стандартната плоча за покриви на Уорд е Owens Corning 25-Year Supreme.

Защо се предпочитат ъгли с челно свързване или преминаване?

Уорд е откривателят на заключващата ъглова конструкция с челно съединяване и преминаване и системата за свързване на гредите. Вместо челните съединения на краища на гредите с канали, гредите се простират алтернативно една през друга. Всяка греда се съединява със зъб и жлеб, с пеноуплътнение, усилващ прът и свързващ материал за осигуряване на качествена защита.

Защо Уорд използва изключително северен бял кедър?

Белият кедър е скъпо решение за много фирми, които използват местен вид иглолистна дървесина в своите пакети. Кедърът е единственият дървесен вид предлаган от Уорд и ако направите точно сравнение, цените на Уорд са конкурентни на техните. Можете да получите качеството и трайността на кедъра от Уорд и все още на цена сравнима с тази на по-евтината дървесина.

Северният бял кедър притежава няколко характеристики който го правят най-добрата дървесина за строителство на къщи, включително:

  • Висока естествена устойчивост на гниене и мухъл/плесен
  • Най-високата естествена устойчивост на насекоми
  • Най-добрата изолационна стойност на инч
  • По устойчив пространствено от повечето дървесни видове
  • Не се деформира, напуква и усуква като останалата дървесина
  • Лесен за обработка, рязане, рендосване и съединяване
  • Прекрасен светъл цвят с малки кафяви чепчета

Характеристиките на кедъра са добре познати. На практика, един от трите стандарта за създаване на модели в САЩ позволява използването на кедър навсякъде където се изисква дървесина обработена под налягане.

Не приемайте просто така нашите думи за причините поради които използваме и препоръчваме северния бял кедър. Направете свои проучвания. Погледнете къщите построени от кедър и иглолистна дървесина на възраст между три и пет години. Поговорете със собствениците им. Посетете библиотеката и отворете изданията за технологиите за използване на дърво. Всеки надежден източник, като списанието Log Home Living („Живот в дървен дом„) посочва, че кедърът е "силно устойчив на мухъл и плесен" и е "по-качественото дърво." Бързо ще вземете решение за стойността на кедъра за вашия дом!

Защо системата Comfort System 5" е толкова съвършена?

Нашият екип от проектанти разработи тази уникална отлична в конструктивно отношение система Comfort System 5" включваща греди от изсушени с въздух кедрови трупи, присъединяване тип зъб и жлеб, вътрешна бариера от пеноуплътнение, външна подложка от пяна и енергоспестяващо външно уплътняване/свързване Perma-Chink.

Греди от северен бял кедър

Всичко започва от това изключително дърво, известно със своята структурна устойчивост, енергийна ефективност и естествена устойчивост на факторите и насекомите. Ние сушим с въздух нашите трупи до шест месеца докато балансираме съдържанието влага. Ние също така фрезоваме всеки труп с канал за изтичане, така че дъждът да се оттича от дървените покривни плочи или дъските встрани от вашата къща.

Съединяване тип зъб и жлеб

Нашата технология на съединяване зъб и жлеб, с уплътнителен материал със затворени клетки, положен върху всички зъби и крайни съединения по време на строителството, осигурява механична бариера срещу външните фактори като предотвратява проникването през стените и създава възможно най-уплътнения дървен дом. Това предотвратява течовете и осигурява максимална енергийна ефективност и спомага за поддържането на стените прави и равни по време на строителството.

Вътрешна бариера от пено уплътнение – тази бариера от пено уплътнение със затворени клетки между кедровите греди е допълнителна защита срещу влагата и въздуха.

Външен опорен прът с пяна – профилът на всяка греда от кедър се обработва с канал за вместване на опорния прът с пяна. Това осигурява незалепваща повърхност, така че свързването/уплътнението да залепне само към горната и долната повърхност на дървената повърхност на жлеба. Това действа като еластична лента, която се разширява и свива заедно с дървото. Опорният прът с пяна създава втора бариера за осигуряване на перфектно уплътнение срещу външните фактори и проникването на студен въздух и вода  и изтичането на топлина.

Гаранция с енергийно ефективното външно уплътнение Perma-Chink – Ние използваме това уплътнение специално разработено за жлеба ¼ инч върху външната повърхност на нашите греди, за създаване на уплътнение срещу външните фактори и защита на къщата от дъжд и вятър, които могат да предизвикат проблеми с проникването на вода и въздух. Външното уплътнение Perma-Chink е внимателно изпитана смес от акрилов полимер, който при съхнене образува еластична и трайна повърхност изискваща минимална поддръжка. Текстурата му е идеална и оцветена за да се смеси с естествените тонове на белия кедър, като свързването/уплътнението може да се оцвети и да изглежда точно както гредите.

С ъглите с челно присъединяване и преминаване, открити от Брус Уорд заедно със системата за свързване на гредите, последните се простират алтернативно една през друга, вместо челното им съединяване. Крайните греди се свързват по метода зъб и жлеб с пеноуплътнение, усилващ прът и свързване/уплътнение осигуряващи идеална защита.

Първокачествената покривна система с предварително изрязани надлъжни греди е създадена от най-фините ръчно подбрани трупи от смърч, обелени от работниците на Уорд и оразмерени според спецификациите за всяка отделна къща. Предварително изрязаните краища с фронтони се сглобяват в нашето производствено предприятие и разглобяват, за да се осигури правилния ъгъл на всяка греда. Уорд предлага също така опцията с предварително сглобена конвенционална система с подпорни конструкции за клиенти предпочитащи сводестите тавани.

Гредите от кедрово дърво свиват и слягат ли се?

Съдържанието на влага, дървесните видове и дърводелските системи - всички са важни фактори, които влияят върху степента на свиване и слягане, с които собственикът трябва да се справи. Използването на сух кедър е основният фактор използван от Уорд за контролиране на свиването и слягането/провисването. Сухите греди от кедрово дърво осигуряват най-здравите дървени къщи. На практика, сушеният с въздух северен бял кедър на Уорд не се сляга/провисва, затова няма специално предназначени съединения за приплъзване или болтове за притягане. Липсата на движение също осигурява запазването на уплътнението между гредите в относителен покой  и гарантиращо по-плътна/здрава и по-енергийно ефективна устойчива дървена стена, допринасяща до по-големи икономии на енергия и удобства за нашите клиенти.

Уорд решава проблемите със слягането/провисването и свиването преди да започне строителството:

Уорд използва изключително северен бял кедър, известен със своята пространствена устойчивост.

Внимателното и бавно изсушаване с въздух предпазва гредите от деформации, усукване, напукване и сцепване.

През конструкцията се използват вертикални пилони за заболтване на дългите редове с вертикални опори от груб бичен дървен материал и свеждане до минимум движението по посока надолу.

Всяка вътрешна разделителна стена има пилон 4 x 4 инча към стената, заболтен солидно за предотвратяване на слягането/провисването.

Касата на всеки вертикален прозорец и врата  е фиксирана към всеки ред греди за предотвратяване на слягането/провисването.

Посетете домове на възраст от три до пет години, за да видите как цялата системна реагира на този процес. Ще се уверите сами как сухите греди от кедрово дърво правят най-здравите дървени къщи.

Ще знам ли какво е включено в пакета и какви допълнителни материали ще трябва да закупя?

Уорд е водеща фирма по отношение обучението на клиентите в този аспект. Ние твърдо вярваме, че колкото повече знаете за нашите материали и дейности, толкова повече ще искате да закупите продукти на Уорд. Този процес започва от нашето ръководство за планиране и продължава през договора за покупко-продажба, като и двата документа предоставят пълен списък на материалите и спецификациите. Нашите материали и спецификации в ръководството за планиране посочват ясно списъците на материалите, които трябва да се доставят от клиента, или строителя. Предлагаме ви да сравните двата списъка, за да разберете какво точно трябва да закупите и какви допълнителни материали ще трябва да доставите. Горди сме с нашата пълнота, качество и гъвкавост.

Ще разбере ли моят местен изпълнител ясно как да сглоби моя дом?

Ние правим нашите къщи така, че изграждането им, независимо от мястото, да бъде лесно за разбиране. Строителите и изпълнителите навсякъде, дори в региони където дървените къщи не са познати, ще разберат бързо как се строят къщите Уорд. Уорд предоставя подробни строителни чертежи и ръководство с инструкции от 100 страници. Не е необходимо рязане на трупи/греди на място в нормалния пакет на Уорд. Уникалната конфигурация зъб и жлеб на Уорд и плоските краища са изцяло предварително подготвени. Гредите за много от моделите могат да се монтират от екип от трима души за по-малко от седмица!

Ще останат ли кедровите греди устойчиви и здрави?

Поради по-големите си клетки, кедърът може да се суши с въздух, което позволява мигрирането на влагата навън от дървото, свеждането до минимум на деформациите, усукването, пукнатините и сцепванията (малки пукнатини до 1/8 инча). Далеч по устойчив в пространствено отношение от повечето дървесни видове, кедърът показва минимално свиване и способност да издържа на най-суровите природни фактори.

Въпросът със сухотата е много важен при избора на вашия доставчик. Важно е да се разбере, че проблемът се състои в съдържанието на влага, а не в процеса на изсушаване, или неговата продължителност. Много хора вярват, че по-бавният и по-естествен процес на изсушаване с въздух е по-добър от сушенето в пещ, което предизвиква повече напрежения (напукване и деформации) в дървото. Кедровите трупи на Уорд се сушат бавно с въздух до достигане на средно съдържание на влага при доставката от 15 до 18 процента в централната част на гредата.

Чеповете  (малки пукнатини до 1/8 инча) в беля кедър са минимални. Порестият характер на кедъра позволява изсушаването му без странични негативни ефекти. Уорд използва само сърцевината на белия кедър за стенни греди, тъй като сърцевината е по-устойчива на мухъл/плесен от останалите видове. Сърцевината е също критерий за проверка за чепове, които винаги спират в нея. Когато застанете отстрани на къща на Уорд от кедрово дърво и погледнете към кръстосаните греди в ъглите, ще видите сърцевината на всяка греда. Повечето производители на къщи от иглолистна дървесина не гарантират сърце на всяка греда; откъдето пукнатините могат да се появят по цялата греда.

Ще бъдат ли окачествени гредите, които купувам?

Съществуват основно два типа окачествяване в производството на дървени къщи: оценяване от независима трета страна и вътрешно оценяване. Уорд използва системата с независима трета страна — и най-вече програмата за оценка на съвета за дървени постройки — за всички стенни греди и конструктивни греди и дъски. Оценяването от трета страна означава наемане на външна организация от производителя за обучение на персонала на производителя по оценка на трупите/гредите и инспектиране на готовата продукция на производителя с цел сертифициране. В Уорд, всеки труп, греда и дъска се оценяват от сертифицирани оценители за да се гарантира, че всички конструктивни елементи отговарят на изискванията. Издава се сертификат за клас/качество от компанията, чиято процедура е изпълнявана. Окачествяването по тази програма ви гарантира, че всички компоненти отговарят на конструктивните изисквания на вашите местни строителни правила и стандарти. При възникване на въпроси относно качеството на материалите, можете да поискате инспекция на място от инспектор на трета страна на въпросните материали.

.

        

Copyright © 2013 Ward Cedar Log Homes

Bulgaria | Varna 9006 | Vilna zona, Str. 22, No.30 | Phone: +359 52 361183

Cell: +359 889 271698 | Email: info@cedarloghomes-bg.com