custom log homes, cedar log homes, log home manufacturers, white cedar log homes, log homes, cabins, hybrid log homes,

Phone: +359 52 361183

Cell: +359 889 271698

Технология

Произхождащи от традициите създадени от нововъведение

От големи луксозни къщи до малки ваканционни убежища, Уорд е построила над 10000 жилищни конструкции в Съединението щати и по целия свят. Тъй като няма две къщи съвършено еднакви, всяка от нашите притежава отличителния външен вид на къща от кедрово дърво Уорд и изключително качество, превърнало се в наша запазена марка от повече от 90 години. Всяка наша къща въплъщава отдаването на Уорд на постоянното проучване, развитие и въвеждане на нови по-добри технологии за дървени конструкции. Като член на Съвета на Националната асоциация на строителите на жилищни сгради Лог Хоумс Кансъл (Log Homes Council) (LHC), Уорд работи в тясно сътрудничество с LHC, за провеждането на изследвания и научни разработки по множество технически въпроси, оказващи влияние върху нашата индустрия и вас, нашите клиентите.

Следват ключовите елементи, които отличават технологията на изграждане на Уорд Сидър Лог Хоумс.

.

МОНТАЖ НА МЕХАНИЧНАТА ЧАСТ

Къщите Уорд включват конвенционално подово покритие и прегради с разпорки, които правят монтажа на инсталациите и тръбите лесни колкото при традиционните рамкови конструкции. В допълнение може да се използва всякакъв тип система за отопление, вентилация или въздушно кондициониране. Контактите, ключовете и изводите по вътрешните стени са също монтирани по конвенционален начин. Що се отнася до външните стени, кабелите могат да се прокарат през отвори пробити в гредите и в канали, скрити от обшивката на вратите. Изводите и ключовете са в канали във външните стени.

ДЪРВЕНА СТЕНА COMFORT SYSTEM 5

Еволюираща в продължение на 90 години, Comfort System-5 е превърната в идеална съвременна техническа система предотвратяваща проникването на въздух и вода в структурата. Говорейки за предимствата на енергийно ефективните стени от кедрово дърво, нашият уникален метод за  създаване на стенна конструкция с изключителна  5-точкова система за уплътняване осигурява плътна и трайна сглобка.

Характеристики на дървената стена Comfort System-5:

Северен бял кедър – естествено, всичко започва от изключителното дърво, известно със своята структурна якост, енергийна ефективност и естествената устойчивост на елементите и насекомите.

Капещия връх и фрезованият канал под него елиминират капилярното действие на водата, като отвеждат влагата далеч от дома ви.

Външното архитектурно уплътнение специално създадено за еластичност и трайност води до устойчивост на климатичните условия и елементите.

Вътрешната изолираща лента създава втора бариера срещу студения въздух и водата, както и изпускането на топлия въздух. Тъй като уплътнението не може да залепне за изолиращата лента, Уорд създаде необходимото двустранно залепване на дървото, което експертите изискват за своите гаранции.

Технологията зъб и жлеб  със затворен клетъчен уплътнителен материал прилагана към всички съединения по време на строителството, осигурява механична бариера срещу елементите и прави възможен най-уплътненият дом от дърво. Това предотвратява течовете и осигурява максимална енергийна ефективност.

ЧЕЛНИ И ПРЕХОДНИ ЪГЛИ

Уорд бе откривателят на системата „челно съединение и преход“ в ъглите. Вместо квадратните краища на гредите, челните съединения се простират едно след друго. Гредите се съединяват чрез зъб и жлеб с уплътнителна пяна, изолираща лента и свързващо уплътнение осигуряващо идеална защита.

СИСТЕМА ОТ ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗРЯЗАНИ НАДЛЪЖНИ ПОКРИВНИ ГРЕДИ

Тази отлична покривна система е създадена от най-добрите трупи от смърч, обелени от работниците на Уорд и оразмерени според спецификацията за всяка отделна къща. С предварително обработени краища, конструкцията се сглобява в нашето предприятие, за да се осигури идеалният ъгъл на всяка греда.

ПОКРИВНА СИСТЕМА С ПОДПОРНА КОНСТРУКЦИЯ

Уорд предлага също така опцията с предварително сглобена конвенционална покривна система с подпорна конструкция за клиенти предпочитащи традиционните плоски или сводести тавани TRUSS ANCHOR

СИСТЕМА HYBRID COMFORT НА УОРД

Системата на Ward Hybrid Comfort System предлага изолирани дървени стени, които изглеждат точно като традиционните и придават на дома вид на изцяло дървена конструкция.

В допълнение на всички предимства от използването на северен бял кедър, системата се отличава с:

Изключителна енергийна ефективност: когато строите в район с определени енергийни правила Системата Hybrid Comfort на Уорд е идеалният избор, предлагаща стойност на R над 30 с опционната 1-инчова изолация.

Гъвкавост на външния вид. Тази уникална строителна система позволява избора на дъски, камък, тухли и множество други екстериорни опции, ако желаете нещо различно от традиционния външен вид на дървената къща.

Избор на интериора: Вътрешните стени могат да се довършат както всички традиционни – с хоризонтални панели със сглобка зъб и жлеб, или полукръгли греди от кедър, за да изглежда стената изцяло от дърво. Друг популярен избор е сухата стена, която ви дава възможност да нанасяте боя или поставяте тапети по ваш избор.

Разнообразие от стилове за ъглите: Стандартният пакет се предлага с изцяло дървени ъгли. Ако желаете, можете да изберете ъглови дъски, в зависимост от архитектурното решение.

Лесна за разбиране конструкция: строителите и изпълнителите навсякъде, дори там където дървените къщи са непознати, ще разберат лесно и бързо как е конструирана системата Hybrid Comfort на Уорд

Високи стандарти, независимо оценяване, 20-годишна гаранция

Като член на Националната асоциация на строителите на жилища и на Съвета по дървените къщи, Уорд отговаря на най-високите стандарти за проектиране и задоволяване изискванията на клиентите

  • Уорд е активен член и участник в изграждането на строителните стандарти и правила със Съвета за международни стандарти (бившата международна строителна асоциация [BOCA]), като всички наши къщи се проектират в съответствие с международните правила за жилища.
  • Уорд използва независима фирма за оценка, за да се гарантира, че всички компоненти, като стенни греди, покривни греди, свързващи греди и таванни такива, отговарят на изискванията на вашите местни строителни правила и стандарти.
  • Нашата 20-годишна гаранция покрива всички дървени компоненти срещу структурни дефекти за срок от 20 години и гарантира че всички позиции произведени от Уорд са без дефекти в изпълнението или проектирането.
  • Нашите доставчици на компоненти също удължават своите индивидуални гаранции за отделните продукти за вас като клиент на Уорд.

Свиването на гредите е взето под внимание много преди да започне строителството

Сухите греди от кедър осигуряват най-плътните дървени къщи.

На практика, къщите Уорд от изсушен северен бял кедър не се слягат. Така че няма специално разработени съединения с приплъзване, или болтове за затягане. Липсата на движения също осигурява относително спокойствие на уплътненията между гредите за осигуряване на по-висока енергийна ефективност и плътност на стената, по-големи икономии на енергия и комфорт за нашите клиенти.

Ето как Уорд се справя със слягането и свиването много преди строителството да започне:

  • Уорд използва изключително северен бял кедър, известен със своята пространствена устойчивост.
  • Внимателното бавно сушене на въздух предотвратява деформациите, усукването, напукването и разцепването.
  • През конструкцията се използват вертикални пилони за заболтване на редовете от дъски и свеждане до минимум движението им.
  • Всяка вътрешна разделителна стена има по един пилон 4x4 заболтен здраво за предотвратяване на слягането.
  • Дограмата на всеки вертикален прозорец и врата е закрепена към всеки ред дъски за предотвратяване на движението им.

Правилно разчетена енергийна ефективност

От най-северните части на Съединените щати до горещия и влажен юг и сухия югозапад къщите от кедрово дърво на Уорд се проектират да издържат на практически всякакви климатични условия. Затова не е изненадващо, че повече от тях построени в наши дни се използват за целогодишно обитаване. Нашите къщи предлагат изключителна енергийна ефективност, която свежда до минимум разходите за отопление и охлаждане.

Независимите изпитания проведени от националното бюро по стандартите показаха че дървените къщи, с тяхната огромна топлинна маса, консумират по-малко енергия от рамковите конструкции, нещо повече, клетъчната структура на северния бял кедър улавя въздуха и създава естествена изолация.

Тъй като две трети от топлинните загуби преминават през покрива, прозорците и вратите, Уорд използва само най-добрите маркови компоненти в своите пакети, включително архитектурни дървени покривни плочи, наклонени прозорци за миене от серията Andersen® 400, шарнирни и плъзгащи врати Andersen®  и врати от фибростъкло Therma-Tru®.

 

Снимки на хибридна дървена къща

        

Copyright © 2013 Ward Cedar Log Homes

Bulgaria | Varna 9006 | Vilna zona, Str. 22, No.30 | Phone: +359 52 361183

Cell: +359 889 271698 | Email: info@cedarloghomes-bg.com