custom log homes, cedar log homes, log home manufacturers, white cedar log homes, log homes, cabins, hybrid log homes,

Phone: +359 52 361183

Cell: +359 889 271698

Северен бял кедър

Силата на красотата, красотата на здравината

Нашата изключителна ангажираност да използваме северен бял кедър датира от времето на дърварят Брус Уорд и неговата любов към кедъра за цял живот. Брус е чувствал дълбоко, че къщите построени от северен бял кедър ще бъдат източник на безкрайно удоволствие, физическо удобство и емоционална сигурност за своите собственици. Той е бил прав.

КЕДЪРЪТ Е НОМЕР ЕДНО

Не е изненадващо, че кедърът се счита като номер едно сред ценните дървесни видове. Благодарение на естествените масла наречени thujaplicins, открити в сърцевината му, кедърът е силно устойчив на насекоми, плесен и мухъл, което прави обработката му с химикали излишна.

НАЙ-ДОБРА ИЗОЛАЦИОННА СТОЙНОСТ НА ИНЧ

Северният бял кедър има най-високата изолационна стойност на инч измежду всички дървесни видове използвани в строителството. Това е в резултат на уникалната му клетъчна структура, в която големите и по-малко плътни клетки снабдяват с въздушни джобове и създават естествена изолация.

ЕСТЕСТВЕНО СУШЕНЕ НА ВЪЗДУХ ЗА ДЪЛГОТРАЙНА УСТОЙЧИВОСТ И ЯКОСТ

Поради своите по-големи клетки, кедърът може да се суши на въздух, което позволява миграцията на влагата навън, със свеждане на усукванията, пукнатините и белезите до минимум (малки пукнатини до 1/8 инча и по-малко). Много по-стабилен в пространствено отношение от повечето дървесни видове, кедърът показва минимално свиване и способност да издържа на най-безпощадните природни елементи.

ВЕЛИКОЛЕПЕН ВЪНШЕН ВИД

Всяка греда е шедьовър сама за себе си, със своя естествен светъл меден цвят, фина структура, красив блясък и уникално разположение на малките кафяви чепчета.

ЛЕСЕН ЗА ПОДДЪРЖАНЕ

Полиуретанът положен върху вътрешните стени е единственото нещо необходимо за да изглежда вашата къща Уорд от кедрово дърво като нова и красива както през деня, в който сте пристъпили прага й за първи път.

От нашия дом в Мейн до вашите

Съществуват само няколко места на изток от река Мисисипи, където северният бял кедър расте в изобилие. Едното е Хълтън, в големите северни гори на щата Мейн и дом на нашето производствено предприятие разположена на 35 акра площ. Тук екипът от висококвалифицирани и посветени работници и служители, много от които работят в Уорд в продължение на 10, 20, дори 30 и повече години, контролират всеки етап от процеса, започвайки от великолепните дънери на северния бял кедър. Нашите практики за обработка на обли трупи и спецификациите ни позволяват на Уорд да предлага по-високо качество от повечето други производители.

Тук можете да видите процесът чрез който нашите трупи от бял северен кедър се обработват за да се превърнат в красив, здрав и траен дом от дърво.

ФРЕЗОВАНЕ

Първо, избраните трупи преминават първо през съвременната дъскорезница на Уорд, проектирана специално за обработка на северен бял кедър. Всеки труп се обработва до  "кант" грубо обработен квадратен профил състоящ се само от скъпоценния камък на кедъра – неговата сърцевина. Останалият материал се рециклира и използва за каси за външни и вътрещни врати и прозорци; веранди, площадки, мансарди, перила на стълби; панели  с присъединяване тип зъб и жлеб и обшиване. Всяко дърво което не отговаря на нашите стандарти се нарязва и продава като суровина. Нищо не се изхвърля.

СУШЕНЕ С ВЪЗДУХ

Кантовете се подреждат с дистанционни елементи между редовете за по-лесното циркулиране на въздуха. Всеки ред се транспортира до сушилнята, където престоява докато влагата падне до или под 20 %. Сушенето с въздух осигурява устойчивост на материала и предотвратяване на деформациите, свиването, усукването, сцепване или напукване.

РЕНДОСВАНЕ

След изсушаването на дървения материал, нашият опитен оператор подава кантовете към хобел машината, която придава на всяка от страните уникален профил.

Рендосаните греди се складират до изтеглянето им за съответната поръчка. Уорд поддържа големи запаси от рендосани греди за да осигури бързата доставка на всеки пакет.

НАРЯЗВАНЕ

След като планирането на вашия дом е завършено, с помощта на компютър се създава списък на необходимите материали със съответната дължина и тип за всяка греда. Тук гредите се подлагат на окончателна обработка и проверка на качеството.

 

ОКАЧЕСТВЯВАНЕ

В рамките на цялостния процес дървеният материал се проверява три пъти от независимо сертифицирани инспектори по качеството. По този начин можем да гарантираме, че вашият дом ще бъде построен само от греди от кедър с най-високо качество, точно нарязани за правилното им сглобяване.

 

 

 

ДОСТАВКА

Накрая, Уорд определя дата на доставка съобразно вашия график и срок – обикновено между 30 и 90 дни от датата на поръчката.

Материалите се опаковат внимателно и експедират с камиони за да се предотврати увреждането им по време на транспортиране, като компонентите се обозначават с етикети за лесното им идентифициране при доставката на място.

 

 

 

        

Copyright © 2013 Ward Cedar Log Homes

Bulgaria | Varna 9006 | Vilna zona, Str. 22, No.30 | Phone: +359 52 361183

Cell: +359 889 271698 | Email: info@cedarloghomes-bg.com