custom log homes, cedar log homes, log home manufacturers, white cedar log homes, log homes, cabins, hybrid log homes,

Phone: +359 52 361183

Cell: +359 889 271698

Минало и бъдеще

Feel the Past

Макар, че никой не може да претендира, че е създал дървените бунгала, има един човек, който се смята за пионер в областта на съвременните дървени конструкции: Брус Уорд, създателят на Уорд Сидър Лог Хоумс, първата фирма-производител на дървени къщи в Съединените щати. Оригиналното бунгало създадено от този млад дърводелец преди повече от 90 години, не е била продукт на проявена предвидливост, а на страст. Уорд е обичал дървените бунгала. Той е бил впечатлен от техния уют и топлина. И през зимата на 1923 година, той построява свое собствено бунгало на брега на езеро в Северен Мейн, от трупи от северен бял кедър, които е повалил сам.

Приятели и съседи, които харесали красотата и удобствата на неговото грубо изработено убежище, поискали от Брус да построи бунгала и за тях. За да отговори на техните потребности, той построил дъскорезница в Преск Айл, щата Мейн (Presque Isle, Maine) и започнал производството на дървени бунгала с ръчна обработка на материала, като кръстил фирмата си „Северен Кедър“ „(Northern Cedar Company).

Непрекъснатите подобрения от страна на Брус Уорд в дърводелската практика довели до уникална технология на свързването. С тази система, станала известна като зъб и жлеб в дървообработването, се създава технологията на нарязване и предварително опаковане на дървения материал за къщи.

През 1955 година фирмата известна като Уорд Кебин Къмпани (Ward Cabin Company) пренася цялата си дейност в нов, по-голям завод в Хълтън, щата Мейн. Подобренията в инженеринговите стандарти изстрелват Уорд от бизнеса с "дървени бунгала“ в руслото на американската строителна индустрия. Днес Уорд Сидър Лог Хоумс е един от водещите американски производители на къщи от кедрово дърво по поръчка, с построени над 10000 жилищни и търговски сгради надлъж и нашир из Съединените щати и по целия свят.

Открийте своето бъдеще

Трудно е да си представим, че един предприемчив млад човек, трудещ се из северните лесове на Мейн преди един век, би могъл да окаже такова силно влияние върху толкова много хора в наши дни. Да, от това първо селско убежище на брега на езерото, Уорд Сидър Лог Хоумс издигна живота в дървен дом в съвремие, нововъведение и красота, далеч от всичко, което Уорд би могъл да предвиди. От такова скромно начало произхожда вашето бъдеще, което отваря вратите към начин на живот, превъзхождащ обикновеното съществуване.

  • Бъдеще, в което вашият дом ви обгражда с гостоприемството и удобствата на любимото кресло от първия миг, в който прекрачите прага му.
  • Бъдеще, в което можете да се насладите на тихите и спокойни минути, наслаждавайки се на светлината, заобиколени от реещо се пространство и лежерен интериор, сред аромата и естествената красота на северния бял кедър.
  • Бъдеще, което ви пази от всичко, което Майката Природа ви поднася по пътя и все пак докосвайки всичко, към което винаги сте се стремили: изискано и приятно убежище от външния свят; един рай вместващ се идеално в гората, сред поляна или на брега на езеро, под склоновете на планина, или с широка панорама към обширния океан.

Съвсем на място на всяко парче земя, което цените, вашият дом Уорд от кедрово дърво ви връща назад във времето, когато светът е бил по-малко сложен, когато нашата духовност е била подхранвана от прости изживявания, докосващи сетивата, когато личната гордост и изкусната изработка са гарантирали непреходно качество.

Това е вашето бъдеще в дома на Уорд от кедрово дърво. Това е всичко, за което винаги сте мечтали. И като никой друг дом, който можете да си представите.


        

Copyright © 2013 Ward Cedar Log Homes

Bulgaria | Varna 9006 | Vilna zona, Str. 22, No.30 | Phone: +359 52 361183

Cell: +359 889 271698 | Email: info@cedarloghomes-bg.com